L’Associació Juvenil S’Horabaixa és una entitat jove, tant per l’edat dels seus components com la de la mateixa entitat, creada l'any 2005.

L'entitat neix del treball d'un grup de joves compromesos amb la realitat social del seu barri i ciutat, sense oblidar a on es van conèixer: la Companyia Teatral S'Horabaixa. D'aquí les dues vessants de treball de l'entitat: la vessant cultural i d'arts escèniques i l'educació en el lleure i l'animació sociocultural.

L'Associació Juvenil S'Horabaixa és una entitat amb iniciatives i objectius plantejats que van més enllà de les pròpies entitats de lleure infantil i juvenil: elaboració de projectes pedagògics per a totes les edats, potenciar el teixit associatiu mitjançant tècniques democràtiques i participatives, treballar contra l’exclusió social i aquelles dinàmiques generadores de la mateixa, com també la vessant artística i cultural de la pròpia entitat, promovent la producció d’espectacles d’arts escèniques o la dinamització de les mateixes a la ciutat.

En la vessant de l’educació en el lleure i l’animació sociocultural, aquesta entitat té per objectiu garantir una educació en el lleure de qualitat, alternativa, sòlida i d’acord amb la realitat social, cultural i econòmica d’allà on s’intervé. També garantir un reconeixement digne del treball professional dels educadors que porten a terme el treball educatiu.