Les companyies de teatre i dansa local, en el cicle «Badalona a escena»

JORDI GONZALO. Badalona

Nou companyies de teatre i dansa de Badalona actuen a partir de demà al Teatre Zorrilla en una nova edició del cicle Badalona a escena. Joan Anton Sánchez, director del Teatre Zorrilla, va destacar la «línia de col·laboració amb les entitats de la ciutat» com una de les línies de programació: «El teatre municipal per a les entitats, la gent de la ciutat, els creadors de la ciutat», va afirmar Sánchez. Durant un mes i mig les companyies locals actuaran al Zorrilla amb un programa variat de dansa i teatre. Sánchez destaca «la vitalitat de l'escena local, que és molt rica i variada».

Enguany, el cicle Badalona a escena incorpora la companyia Teatral S'Horabaixa, de Llefià, que presentarà, el 15 de juny, Visions. I en destaca la doble actuació (30 de juny i 1 de juliol) de la companyia semiprofessional L'Oca Underground, que presentarà el musical Per molts anys, que està dirigit per Òscar Peñarroya i Cèsar Aparicio.

També es podran veure les companyies Teatro x Identidad (1 de juny), el Jove Ballet Clàssic de Badalona (2 de juny), el Cor Aurica (9 i 10 de juny) –«barreja de cor amateur i solistes professionals», va explicar Sánchez–, el grup Titània de l'Orfeó Badaloní (17 de juny), la Dramàtica del Círcol (8 de juliol), Se Alquila Compañía de Danza i Moviment-2 (13 de juliol). El cicle el tancarà la Cooperativa la Moral, el dia 15 de juliol.

[Publicat a El Punt Barcelonès Nord 31/05/2007]